با توجه به این که روزهای پایانی ماه مبارک رمضان را سپری می‌کنیم؛ به رسم هر ساله و در آستانه عید سعید فطر، برخی از مراجع تقلید میزان زکات فطریه امسال را اعلام کردند.

فطریه

به گزارش همشهری آنلاین، تاکنون دفاتر آیت الله سیستانی و آیت الله جوادی آملی، آیت الله مکارم شیرازی میزان و مبلغ فطریه امسال را اعلام کرده اند:

آیت الله جوادی آملی:

نظر آیت الله جوادی آملی درباره میزان فطریه و کفاره روزه ماه مبارک رمضان مبلغ فطریه برای هر نفر برمبنای قوت غالب منطقه ،سه کیلو گندم ،برنج و مانند آنها و یا معادل قیمت اینها به قیمت روز پرداخت گردد.

همچنین مبلغ مربوط به کفاره غیرعمد،به ازای هر روز ۱۲/۰۰۰ تومان (دوازده هزار تومان) و کفاره عمدی روزه به ازای هر روز ۷۲۰/۰۰۰ تومان (هفتصد و بیست هزار تومان) تعیین شده است.

آیت الله سیستانی:

دفتر آیت الله سیستانی میزان و مبلغ فطریه امسال (۱۴۰۲ هجری شمسی / ۱۴۴۴ هجری قمری) را اعلام کرد.

از آنجا که میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم است، مبلغ آن برای فطریه بدل از آرد شصت (۶۰) هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی سی صد و شصت (۳۶۰) هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیر ایرانی، صد و پنج (۱۰۵) هزار تومان تعیین شده است.

آیت الله مکارم شیرازی:

از سوی دفتر آیت الله مکارم شیرازی میزان زکات فطره مشخص و به کلیه دفاتر ایشان در سراسر کشور اعلام شد.

بر اساس نظر آیت الله مکارم شیرازی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ شصت هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ دویست و چهل هزار تومان اعلام شده است. مؤمنین در انتخاب هر یک از این موارد مخیر هستند.

کفاره روزه غیر عمد مبلغ دوازده هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ هفتصد و بیست هزار تومان است.

لازم به ذکر است که براساس مسأله ۱۶۹۲ رساله توضیح المسائل آیت الله العظمی مکارم شیرازی، زکات فطره بر تمام کسانی که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنی باشند واجب است، یعنی باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) از آنچه غذای نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را بدهد کافی است.

همچنین بنا بر فتوای آیت الله مکارم شیرزای اگر کسی فقط در افطار شب عید فطر میهمان دیگری باشد فطریه او به عهده خودش است.

کد خبر 753831
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 6
  • نظرات غیرقابل انتشار: 41
  • IR ۲۱:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۵
    45 17
    تواین شرایط جامعه کی میتونه کفاره يا فطریه پرداخت کنه که خیلی از مردم به نون شبشون محتاجند
    • IR ۰۴:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
      12 27
      به نون شب محتاجن که تو اینترنت پرسه میزنن و گوشی هوشمند دارن؟!! به نون شب محتاجن که بلیط کنسرتها تو همون ساعات اولیه تموم میشه به نون شب محتاجن که عید نوروز صف طویل بسته میشه برای تور ترکیه و ... نمی خوای فطریه بدی بهونه نیار
    • زهره US ۰۸:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
      12 9
      روزه هاشون و بگیرن که مجبور نباشن الکی کفاره بدن ضمنا خدا خودش فکر همه جا رو کرده گفته کسی که بضاعت مالی نداره از بقیه کفاره بگیره نیاز نیست کفاره بده
  • م IR ۲۲:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۵
    42 15
    امسال باید دولت به همه فطریه بده بااین وضع فطریه دادن فکرنکنم واجب باشه
  • IR ۲۲:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۵
    43 19
    چطور فطریه سال به سال اضاف میشه ولی حقوق بازنشسته‌های کارگری که حق خودشان است ودر زمان جوانی پس‌انداز کردن برای زمان پیری اضافه نمیشه اگرهم بشه قطره‌ای اضاف میشه
    • IR ۰۴:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
      11 35
      ۲۵ درصد اضافه حقوق قطره ای است؟! حالا یه شصت تومن اینهمه ناله نداره پول یه بسته کوچک اینترنتته . در ضمن به جیب دولت نمیره که، خود مراجع و رهبری تاکید می کنن خودتون به فقیری که میشناسین بدین حالا شما نمی خوای کمک کنی نکن ولی مانع خیر دیگران نشو . ما طبق قران معتقدیم ان الله یستخلف خدا جای صدقه را پر می کند وبرمی گرداند